kontakt adresa
Sve svoje upite možete postaviti na ovu adresu:
 
 ridert@optinet.hr
 
Brojač posjeta
982805
Arhiva
« » srp 2014
Blog
nedjelja, srpanj 27, 2014
Sent: Friday, July 25, 2014 8:40 PM
To: ridert@optinet.hr
Subject: mirenje

Glede spora koji će se rješavati pred sudom nakon što uložim prigovor na obvezni prekršajni nalog zanima me dali se u tom slučaju može pokrenuti postupak mirenja gdje je druga stranka u postupku MUP. Kako se ne slažem sa očevidom tj. sadržajem "potvrde" u kojoj je sadržan tijek događaja prometne nesreće. Isti je sastavljen na način da se isključivo od strane sudionika prometne nezgode uzelo izjave dakle nije bilo očevida kakvog nalažu pravila struke, izmjere, fotografiranje i sl. od strane policije. Izjave moje supruge na licu mjesta nisu uzete u obzir mada je ona ta koja tvrdi da je bila zaustavljena a policija nam je više puta potvrdila da je isključivo na osnovu iskaza sudionika izdala potvrdu o prometnoj nezgodi koju je poslala osiguravateljima gdje je ustvrdila kako se kretala! Dakle riječ moje supruge protiv riječi prometnog policajca koji nam je htio pomoći jer smo mu objasnili da ćemo se probati dogovoriti pa nam je izdao uplatnicu za kaznu za neprimjerenu brzinu  mada je to bilo na osnovu izjave nekih od sudionika prometne. Supruga ni u jednom trenutku nije ustvrdila kako je bilo udara prije nego li se zaustavila a u izvještaju (potvrdi) osiguravateljima piše suprotno! Čak ni ostali sudionici ne proturječe tomu da se moja supruga zaustavila nego daju samo navode svoja zapažanja a gdje se prometni policajac ponio neprofesionalno ne išavši istražiti sve moguće uzroke tj. ishode lančanog sudara. Kako bi se to moglo riješiti nekim drugim putem pošto nemamo sredstva za riskantni sudski postupak!


Pročitaj kompletan post
ius @ 11:34 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, srpanj 23, 2014
Sent: Tuesday, July 22, 2014 10:01 PM
To: ridert@optinet.hr
Subject: upit

poštovani, imam pitanje iz radnog prava. Sjedište firme mi je u Zagrebu, firma ima poslovnu jedinicu u osijeku sa stotinjak zaposlenih gdje spadam i ja.  Tužio bih firmu zbog naknade štete ,pa me zanima gdje se točno podnosi tužba,kojem sudu ,da li tužbu zbog naknade štete moram podnijeti sudu u Zagrebu ili to mogu napraviti i u Osijeku?Te koja je točna procedura?

Izvod iz Zakona o parničnom postupku

Član 48.
Za suđenje u sporovima protiv pravnih osoba općemjesno je nadležan sud na čijem se području nalazi njihovo registrirano sjedište.
Za suđenje u sporovima protiv županija, Grada Zagreba, gradova i općina općemjesno je nadležan sud na čijem se području nalazi njihovo predstavničko tijelo.
Za suđenje u sporovima protiv Republike Hrvatske općemjesno je nadležan sud na čijem području tužitelj ima prebivalište, odnosno sjedište u Republici Hrvatskoj. Ako tužitelj nema prebivalište, odnosno sjedište u Republici Hrvatskoj za suđenje u sporovima protiv Republike Hrvatske općemjesno je nadležan sud na čijem se području nalazi Hrvatski sabor

-procedure nema-tužba za naknadu štete

ius @ 03:20 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
ponedjeljak, srpanj 21, 2014
 
Sent: Sunday, July 20, 2014 12:19 PM
To: ridert@optinet.hr
Subject: molba

molim Vas trbao bi se javit na sud radi uručenja rješenja o upučivanju kazne zatvora, a nisam u mogučnosti rad posla i bolesti. Čuo sam da se može pismeno opravdati, pa me zanima kako.

Unaprjed se zahvaljujem.

Zakon o izvršavanju kazne zatvora („NN“ br. 128/99, 55/00, 59/00, 129/00, 59/01, 67/01, 190/03 – pročišćeni tekst, 76/07, 27/08, 83/09, 18/11 , 56/13 i 150/13)

GLAVA IX.

ODGODA IZVRŠAVANJA KAZNE ZATVORA

Razlozi za odgodu

Članak 54.

(1) Sudac izvršenja na molbu osuđenika, a uz njegovu suglasnost i na molbu njegova bračnog druga ili rođaka iz članka 363. stavka 2. Zakona o kaznenom postupku, (»Narodne novine«, br. 110/97.), kao i njegova branitelja, državnog odvjetnika i centra za socijalnu skrb može donijeti rješenje o odgodi izvršavanja kazne zatvora. Molba za odgodu izvršavanja kazne zatvora s potrebnim dokazima može se podnijeti u roku od tri dana od uručenja rješenja o upućivanju, a nakon proteka toga roka ako su razlozi za odgodu nastali naknadno, ali ne kasnije od tri dana po saznanju za njihovo postojanje.

(2) Rješenje iz stavka 1. ovoga članka sudac izvršenja donijet će nakon provedenog postupka u kojem će utvrditi postojanje razloga za odgodu i to u roku od tri dana od primitka molbe.

(3) Razlozi za odgodu jesu:

1) teška akutna bolest ili znatno pogoršanje postojeće kronične bolesti za čije liječenje nema uvjeta u kaznionici ili zatvoru,

2) smrt člana obitelji osuđenika,

3) potreba obavljanja ili dovršenja neodgodivih sezonskih radova te radova izazvanih elementarnom nepogodom ili drugom nesrećom, a u obitelji osuđenika nema druge radno sposobne osobe,

4) obveza osuđenika u dovršavanju započetog posla zbog čijeg bi neobavljanja nastala znatna materijalna šteta,

5) završetak školske godine ili polaganja ispita,

6) dijete mlađe od godinu dana o kojem osuđenik skrbi,

7) trudnoća osuđenice ako do poroda ne preostaje više od šest mjeseci,

8) rizična trudnoće osuđenice,

9) potreba osiguranja skrbi za odgoj i čuvanje maloljetnih osoba, te starih, bolesnih ili nemoćnih osoba u obitelji osuđenika ili uzdržavanih osoba za koje postoji potreba skrbljenja prema mišljenju centra za socijalnu skrb nadležnog prema njihovu mjestu prebivališta, a koju je obvezan osigurati osuđenik.

(4) Izvršavanje kazne zatvora zbog razloga iz stavka 3. točke 1. ovoga članka može se odgoditi dok bolest traje; zbog razloga iz točke 2. najdulje do tri mjeseca; zbog razloga iz točke 3. i 4. do završetka posla, a najdulje do tri mjeseca; zbog razloga iz točke 5. najdulje do šest mjeseci; zbog razloga iz točke 6., 7. i 8. najdulje do navršene jedne godine djetetova života; a zbog razloga iz točke 9. najdulje do šest mjeseci.

(5) Sveukupna odgađanja izvršavanja kazne mogu trajati ukupno najdulje dvadeset mjeseci.

 

 

 

ius @ 20:12 |Komentiraj | Komentari: 0
  
Sent: Monday, July 21, 2014 12:52 PM
To: ridert@optinet.hr
Subject:

 mene zanima koliko mora vremenski proći da se natrag pokrene kaznena prijava za neplačanje redovito alimentacije .Naime otac djeteta sad već kasni sa plačanjem oko 6 mjeseci alimentacija mu je pravomočno donešena neto isplata od 500 kn .A i treba mi još informacija koje sve papire trebam za povišenje alimentacije jer sin mi ide sad već u Osnovnu školu . 

 
Pročitaj kompletan post
ius @ 17:20 |Komentiraj | Komentari: 0
nedjelja, srpanj 20, 2014

Sent: Thursday, June 12, 2014 4:20 PM
To: ridert@optinet.hr
Subject: Zastara

trebam malu pomoc. Moram napisat zahtjev za relativnom i apsolutnom zastarom za otpisivanje duga. Mozete li mi objasniti kako da to sastavim ?


Pročitaj kompletan post
ius @ 10:56 |Komentiraj | Komentari: 0
subota, srpanj 19, 2014
 

Sent: Monday, June 30, 2014 12:40 PM
To: 'Mihaela Lovras'
Subject: RE: Alimentacija

Dobar dan, imam pitanje u vezi neisplačenih alimentacija. Moja majka i otac nikada nisu bili u braku i otac nas je napustio kada sam ja imala mjesec dana te mu je od tada lokacija nepoznata. Koliko je meni poznato majka nikada od njega nije trazila alimentaciju te on nikada nije uplatio ni kune od toga. Isto tako mislim da on mene nikada nije ni priznao ko svoje djete. Mene sada zanima dali ja imam pravo njega tužiti i tražit isplatu svih neisplačenih alimentacija i imam li pravo možda tražiti i veči svotu, te ako da, koliko bi takav sudski postupak mogao koštati i trajati? Kakve su mi još mogučnosti u svemu tome? Imam 16 godina


Pročitaj kompletan post
ius @ 18:32 |Komentiraj | Komentari: 0
četvrtak, srpanj 17, 2014
 
Sent: Monday, June 09, 2014 3:17 PM
To: ridert@optinet.hr
Subject: Problem granice sa susjedom

Molim Vas odgovorite mi na par pitanja vezanih uz naš problem koji glasi:

Prije par godina kupili smo nekretninu  koja je u potpunosti izgrađena na parceli tj. nema svoje okućnice. U granici smo bili sa općinskim zemljištem. Međutim tu se nalazi jedan susjed koji je od općine dobio ta zemljišta na temelju korištenja ili slično. Sada taj susjed postavlja ogradu tik uz našu fasadu čime nam onemogućuje prilazak tom jednom dijelu kuće do kojeg nije moguće doći drugim putem - radi eventualnih popravaka.  

1. Da li je Općina bila dužna i nas obavijestiti da je došlo do promjene vlasnika navedenih zemljišta?

2. Postoji li nekakav zakon koji nam dopušta da imamo pravo na pristup svojoj nekretnini i ako da kako se taj zakon zove.

3. Postoji li nekakvo poznato rješenje iz prakse po kojem bi se naš problem riješio bez podizanja privatne tužbe 

Ili eventualno imate nekakvo svoje gledište u svezi našeg problema


Pročitaj kompletan post
ius @ 19:58 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, srpanj 16, 2014
Sent: Wednesday, July 16, 2014 11:07 AM

To: ridert@optinet.hr

Subject: ovrha

Zanimam me informacija kako ja mogu doci do svog novca za koji sam oštećen, imam presudu koja je donešena i pravomoćna od 26.3. a sve je to izrečeno 9.5. Te sam ja trebao u roku od 60 dana, kako piše u presudi dobit svoje novce natrag od okrivljenih. Međutim taj je rok prošao a novce mi još nisu uplatili, kako mogu doći do svojih sredstava.

.........................

Radi se o slijedećem-postoji kaznenopravna presuda-nema namirenja dobrovoljno  -pa nitko osim vas neće-podnesite ovršni prijedlog protiv istih-a u vezi navedene visine štete po presudi

 

ius @ 15:02 |Komentiraj | Komentari: 0
utorak, srpanj 15, 2014
 
Sent: Tuesday, July 15, 2014 7:55 PM
To: aa
Subject: savjet

 moja majka prima njemacku mirovinu vec trideset godina u privrednoj banci zivjela je samnom i suprugom u obiteljskoj kuci nedavno je preminula i ostali su dugovi na tekucem racunu revolving kartici amerikanu i dupinu cirka dvadesetak tisuca kuna osim toga ima i jedan brzi kredit koji uskoro izlazi i hipotekarni za koji sam svjestan da moram vracati,imam dvije sestre koje zele svoj dio ostaviti meni psto sam ja dohranio majku koja je zadnju godinu bila nepokretna uostalo mene zanima dali cu ja morati vratiti te minuse na karticama neko kaze da je to osobni dug ja jos nisam isao u banku jer je preminula prije par dana supruga mi radi pola radnog vremena a ja sam nezaposlen bojim se da banka nebi sjela na njezinu imovinu jer ostavinska nije prosla


Pročitaj kompletan post
ius @ 21:29 |Komentiraj | Komentari: 0

Sent: Saturday, July 12, 2014 10:54 AM
To: ridert@optinet.hr
Subject: Dug novcane naknade za nezaposlene

moj problem je da sam od nedavno prijavljen na burzi rada kao visak radne snage pa imam pravo na novcanu naknadu ali sam neki dan dobio dopis od njihovog pravnika da sam 2004 god., nepripadno primio novcanu naknadu za zadnjih 10 dana u 7 mjesecu od 370 kn jer sam poceo raditi a oni su isplatili naknadu za citav mjesec pa me pozivaju da im dostavim dokaz o uplati ili izjavu o suglasnosti za ustegu duga od nove novcane naknade, pa me zanima da li mi oni mogu uskratiti novu novcanu naknadu dok se ovaj problem ne rijesi i kolika je apsolutna zastara za ovaj slucaj, jer ce uskoro proci 10 god., a nikad do sada nisam dobio nikakav dopis.  


Pročitaj kompletan post
ius @ 11:21 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
nedjelja, srpanj 13, 2014
 Sent: Saturday, July 12, 2014 1:04 PM
To: ridert@optinet.hr
Subject: Dugovanje po tekućem računu - prisilna naplata

Probat ću objasnit u 'kratkim' crtama tijek situacije,  te molim za savjet šta uraditi: Sredinom 2004. tekući račun dospijeva u nedozvoljeno prekoraćenje 19.000 kn

05.07.2005. tekući prelazi u službu naplate (pravnu službu) te dospijevam na crnu (HUB) listu kao utužen. U 10. mjesecu 2010. odlazim u banku pitat šta je s tim dugom, rečeno mi je da nisu poduzete nikakve radnje prisilne naplate, te je dug s kamatama oko 29.000 kn. Kako nisam reagirao, predmet su prebacili odvjetniku te naplatili trošak postupka  + 1.500 kn(što mi je vidljivo iz HROKa) kroz 11. mjesec 2011. godine Nikakav papir nisam dobio niti ikakav prijedlog za ovrhu - ništa. Prije 2 tjedna odem vidjet može li odobrit kakav kreditni proizvod na računu po kojem primam plaću unazad 6 godina i kaže da ne mogu dok ne riješim status po tom NEUREDNOM računu. Na moj upit 'kako neurednom, bio sam utužen?' službenica kaže kako sam skinut kao utužen dana 14.02.2014. godine te novi status je 'neuredan'. Odmah sam zatražio izvješće HROKa da vidim šta se desilo i u tom izvješću vidim da su stornirani troškovi postupka od 1.500 kn.  Odem u spornu banku (jer je do pravne službe nemoguće doć) i pitam voditeljicu za status računa te spomenem zastaru. Nakon provjere voditeljica kaže kako zastare nema jer je predmet u odvjetnika (kaže mi i kojeg) te da se javim pravnicama koje vode moj predmet. Naravno, pravnice su bile nedostupne pa sam direktno zvao odvjetnika. Dobijem informaciju da predmet nije kod njih te da nemamo o čemu razgovarat dok ga nema. Kroz par dana uspijem dobit jednu od pravnica i pitam u kojoj sam fazi. Ona me pita oću li platit dug u ratama, a ja odgovaram da se pozivam na zastaru. Ona meni kaže kako vidi da je predmet u odvjetnika i da nema zastare na šta odgovaram da sam zvao odvjetnika i da predmet nije kod njega. Potom se ispravlja i kaže kako je predmet išao u odvjetnika 2011. godine, ali da se vratio i da je ovrha obustavljena, te da će istražit i posavjetovat se svojim kolegama pa da će mi se javit. Sutradan me zove treća osoba (kolegica od pravnice s kojom sam razgovarao) i kaže kako zastare nema jer je predmet u odvjetnika. Ja opet ponavljam kako sam zvao odvjetnika i kako predmet nije tamo, dobijem odgovor da ne rade samo s jednim odvjetnikom. Tražio sam je da mi kaže ime odvjetnika kod kojeg je predmet, dala mi je ime svoje direktorice koja je ujedno i pravnica i da je pokrenuta privatna tužba. Nadalje, rekla je kako Crna lista doživotno ostaje i da se nikad neću maknit s te liste (kao da sam malo dijete - zastrašivanje)  dok god ne podmirim dug, te da ima specijalnu ponudu za mene. Ukoliko uplatim glavnicu i troškove postupka, zamolit će upravu da mi se otpiše zatezna kamata (koja je veća od glavnice). Rekao sam joj da ću se posavjetovat sa svojim odvjetnikom  pa da ću joj javit u ponedjeljak šta sam odlučio. Sad pitanje moje za VAS je: Da li je nastupia zastara po tom potraživanju? Ono šta me zbunjuje su članci za prekid zastare (od 240 do 246 Zakona o obveznim odnosima) gdje kaže da se zastara prekida podnošenjem tužbe i svakom drugom radnjom protiv dužnika (sudeći po naplati troškova i po njihovim riječima). S druge strane se traži od mene da uplatim dugovanje te tako priznam dug.

Ponavljam: nisam dobio nikakav papir niti opomenu niti prijedlog za ovrhu.

 ...............................................

Poslušajte me-ako i grubo- no kažem vam  kako stoje stvari

Prvo- dug o kojem je riječ-dugovanje sa temelja tekućeg-opći zastani rok od 5 g.-kod vas je zastara i ako vam dođe bilo od banke ili odvjetnika vi znate o zastari-ok-napravite samo kratki prigovor da je došlo do zastare po zoo – obavezno jer na zastaru sud pazi ne službenoj dužnosti-nego po prigovoru stranke-odvjetnici to šalju iako znaju da je došlo do zatare-jer se bez obzira na uspjeh odvjetnici naplate od banke ............ recimo podnošenje prijedloga za ovrhu u vašem slučaju naplate oko 100 bodova, a bod je 10 kuna i još pdv -pa računajte-dakle posao je posao-još to budu i kolege.Banka- odvjetnik

Pustimo to

Drugo- žalite se-na tkz. Crnu  liste-time što je došlo do zastare –karateristike vas-ne vraća dug-ostaju-sve banke su umrežene..................i po potražnji nekog kredita pogledaju se karakteristike stranke

Nadam se da ste shvatili   trebat će vam dobro  „ZALEĐE“ za buduće zaduženje

Dakle nastupila je zastara kod vas-ali karateristike se ne brišu......................sve ovisi o procjeni bankovnog službenika.................a koja procjena ima uporište u općim uvjetima poslovanja

 

 

ius @ 11:38 |Komentiraj | Komentari: 0
subota, srpanj 12, 2014

Sent: Sunday, June 29, 2014 7:59 PM
To: ridert@optinet.hr
Subject: prijenos nekretnine

Poštovani,molim Vas savjet kako da napravim prijenos parcele u Istri koju sam kupio 2002,godine.  Imam kupoprodajni ugovor ovjeren kod javnog bilježnika  i plaćen porez na promet nekretnina.U međuvremenu je bivša vlasnica preminula te je sve nasljedila druga osoba ostavinskom raspravom,a kako ja nisam napravio prijenos na vlasničkom listu nalazi se ime te osobe

........................................

Ako u isto vrijeme postoji ugovor i nasljednici po ostavini i ostavina je provedena,a ugovor ne -no sklopljen je- predstoji vam samo tužba i-  obavezan dokaz po istoj -da ste platili nekretninu-te ste time postali izvaknjžni vlasnil-negruntovni,neupisan u zemljišne knjige  -no iz nekih razloga niste se uknjižili-malo mi tu nešto kao nije sve ok-no ako je tako-samo sudom tužba za utvrđivanja prava vlasništva   tužite te nasljednike-na sudu dokažite tu naplatu,a time i jače pravo-upisujete se pomoću presude  ako je sve ok.

Iz razloga što ste-ako ste-te nekretnine stekli naplatno-onerozno

ius @ 17:59 |Komentiraj | Komentari: 0
 Sent: Saturday, June 28, 2014 9:54 PM
To: ridert@optinet.hr
Subject: opoziv darovnog ugovora

darovatelji ( majka i otac) darovali su mi zemljiste i kucu na tom zemljistu ugovorom o darovanju u travnju 1988. g.

Sada bi jedan od darovatelja opozvao taj ugovor. Zanima me moze li to i uraditi. Napominjem da se drugi darovatelj s tim postupkom ne slaze.

............................

Ne ide to tako kako je sebi otac zamislio.......................evo ti jedno vrijeme...................drugo   vrijeme vrati....................a i davno je to bilo
Pročitaj kompletan post
ius @ 17:28 |Komentiraj | Komentari: 0
petak, srpanj 11, 2014
Sent: Thursday, July 10, 2014 1:57 PM

To: ridert@optinet.hr

Subject: pravo o nasljeđivanju

1966. god. umrla mi je majka, i nakon otprikike dvije god. otac je podijelio , po dogovoru, svu imovinunama djeci. Što se tiče mog dijela, nije još izvršena gruntovna uknjižba ali na katastru postojim.1984. god. otac se ponovno vjenćao. Živio je posebno u svojoj kući gdje se doselila ta njegova novasupruga. Otac je umro 1987. god., maćeha je tada odselila, navodno kod svoje kćeri koja ju je dohranila. Mi, djeca pokojnog oca, prodali smo njegovu kuću i pošteno podjelili među sobom.Napominjem, da maćeha ni bilo tko od njene strane, nije postavljao nikakvo pitanje u smislu nasljeđivanja.

Zanima me, ima li itko od strane pok. maćehe pravo na dio moje nekretnine koju sam stekao puno prije nego se ona vjenčala za mog oca!


Pročitaj kompletan post
ius @ 16:52 |Komentiraj | Komentari: 0
četvrtak, srpanj 10, 2014
Sent: Tuesday, July 01, 2014 1:18 AM
To: ridert@optinet.hr
Subject: Razvod braka

Ja i supruga vec vise od godine dana ne zivimo zajedno ali ni jedan ni drugi nije pokrenuo razvod braka,dogovor je bio da cemo to rijesit sporazumno.No kako se vec godinu dana nismo ni culi ni vidjeli zanima me dali je moguce da sud ili (vec netko) ponisti brak ukoliko supruznici ne zive zajedno i ako da koliko vremena treba proc da bi se taj brak smatrao razvedenim, npr ako ja ili supruga odemo u opcinu i kazemo da vec vise od godinu dana ne zivimo zajedno dali ce opcina to povjerovat ili ce ipak zatraziti saslusanje od oba supruznika.


Pročitaj kompletan post
ius @ 17:56 |Komentiraj | Komentari: 0
Sent: Sunday, June 29, 2014 2:23 PM
To: ridert@optinet.hr
Subject: Alimentacija

Poštovani,

Dobar dan, imam pitanje u vezi neisplačenih alimentacija. Moja majka i otac nikada nisu bili u braku i otac nas je napustio kada sam ja imala mjesec dana te mu je od tada lokacija nepoznata. Koliko je meni poznato majka nikada od njega nije trazila alimentaciju te on nikada nije uplatio ni kune od toga. Isto tako mislim da on mene nikada nije ni priznao ko svoje djete. Mene sada zanima dali ja imam pravo njega tužiti i tražit isplatu svih neisplačenih alimentacija i imam li pravo možda tražiti i veči svotu, te ako da, koliko bi takav sudski postupak mogao koštati i trajati? Kakve su mi još mogučnosti u svemu tome?


Pročitaj kompletan post
ius @ 17:42 |Komentiraj | Komentari: 0
Sent: Tuesday, June 24, 2014 12:54 PM
To: ridert@optinet.hr
Subject: Pravo na nasljedstvo.

Molim vas za pravni savjet , nakon jednostranog potpisa o doživotnom uzdržavanju.


Pročitaj kompletan post
ius @ 16:12 |Komentiraj | Komentari: 0
Sent: Monday, June 30, 2014 9:32 PM
To: ridert@optinet.hr
Subject: UPIT

preksutra (srijeda) idm na prekrsajni sud u osijeku ,prijatelj mi se potukao za staru/novu godinu,i mene je naveo za svjedoka ...i sad je proslo vise od 7mjeeci  i ja se niceg nesjecam ,nit se sjecam iskaza niti sto se tada dogodilo ,totalno sam zaboravila na to,,,e sad me zanima ako kazem na sudu da se nesjecam nicega vise i da mi je jako zao zbog toga dali sam ja onda oslobodjena svega i nece se taj sud ponavljat vise i jer se onda tereti mog prijatelja za taj prekrsaj koji je napravio i dali se kad to kazem mene skida s liste svjedoka i dali ja vise nemam nikakve vez sa time ? a na pozivu pise zurni postupak 


Pročitaj kompletan post
ius @ 14:34 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, srpanj 9, 2014
Sent: Wednesday, July 02, 2014 1:48 PM
To: ridert@optinet.hr
Subject: Dostavljanje Statuta škole po zamolbi odvjetnika

molim Vas za pojašnjenje, naime od određenog smo odvjetničkog ureda zaprimili zamolbu da im se dostavi primjerak statuta škole radi podnošenja prigovora na sadržaj svjedodžbe.

 S obzirom na to da je statut javno objavljen na mrežnim stranicama škole, da li smo ih dužni obavijestiti da ga mogu preuzeti upravo s istih ili im ipak moramo dostaviti primjerak po njihovom traženju?


Pročitaj kompletan post
ius @ 21:00 |Komentiraj | Komentari: 0
Sent: Thursday, July 03, 2014 6:40 AM
To: ridert@optinet.hr
Subject: obračun zatezne kamate nakon zakonskog roka za donošenje Rješenja o žalbi

uložio sam žalbu drugostupanjskom tijelu na poreski akt. Rok od 2 mjeseca za odgovor na Žalbu je protekao prije 2 mjeseca. 

Ako Žalba bude odbijena hoće li Porezna Uprava obračunavati zateznu kamatu samo do zakonskog roka za donošenje odgovora na Žalbu ili do datuma dostave Odgovora na Žalbu?

Kako izbjeći obračun zatezne kamate nakon zakonskog roka donošenja odgovora za koje produženje nisam kriv?

...........................................

 Od datuma nastanka obveze.ili kako je ugovoreno-kod vas-od dana nastaka obveze.........................to što niste krivi-kako tvrdite –ok...................ali tu se radi o dugu-a ne o krivici_______________        to nije kazneni,nego građanskopravni predmet

 

 

ius @ 20:17 |Komentiraj | Komentari: 0